Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΥΛΙΚΑ
4 Μελιτζάνες
Χυμό από 1 λεμόνι
4 Κουταλιές σούπας ταχίνι
Λίγο σουσάμι
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
  • Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις τρυπάμε για να φύγουν τα υγρά τους. Όταν κρυώσουν αφαιρούμε τη σάρκα τους.
  • Τη βάζουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο πριν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: