Κυριακή 26 Μαΐου 2019

ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
400γρ. Ζάχαρη
250ml. Ελαιόλαδο
6 Αβγά
250ml. Χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 ποροτκάλι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, τους κρόκους, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα, ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: