ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
400γρ. Ζάχαρη
250ml. Ελαιόλαδο
6 Αβγά
250ml. Χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 ποροτκάλι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Αλεύρι
400γρ. Ζάχαρη
250ml. Ελαιόλαδο
6 Αβγά
250ml. Χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 ποροτκάλι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, τους κρόκους, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα, ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: