Σάββατο 18 Μαΐου 2019

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο λιγκουίνι
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Βασιλικό
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Ποτήρι λευκό κρασί
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. 
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου.
  • Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά. 
  • Βάζουμε τα ζυμαρικά αφήνουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: