ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φύλλο κρούστας
3 Αβγά
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
200γρ. γιαούρτι
1 Φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 βανίλια
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 Φλιτζάνι νερό
2 1/2 Φλιτζάνια ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Φύλλο κρούστας
3 Αβγά
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
200γρ. γιαούρτι
1 Φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 βανίλια
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 Φλιτζάνι νερό
2 1/2 Φλιτζάνια ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Ανοίγουμε τα φύλλα και ένα τα σουρώνουμε και τα βουτάμε στο μείγμα, αμέσως μετά τα βάζουμε σε ένα ταψί. Όταν τελειώσουν τα φύλλα τα περιχύνουμε με το μείγμα που περίσσεψε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά. Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι το κρύο γλυκό.
- Σερβίρουμε με παγωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: