ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο ταλιατέλες
250γρ. Ζαμπόν
250γρ. Αρακά βρασμένο
50γρ. Βούτυρο
50γρ. Αλεύρι
1 Λίτρο γάλα
4 Αβγά
150γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πακέτο ταλιατέλες
250γρ. Ζαμπόν
250γρ. Αρακά βρασμένο
50γρ. Βούτυρο
50γρ. Αλεύρι
1 Λίτρο γάλα
4 Αβγά
150γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μισοβράζουμε τις ταλιατέλες και τις στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το ζαμπόν, τον αρακά, το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί, τις ταλιατέλες αλάτι και πιπέρι.
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: