Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΙΤΣΑ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι σκληρό
1 Φακελάκι μαγιά
1/4 Φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
200γρ. Μοτσαρέλα σε φέτες
Ρίγανη
Δενδρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε μια λεκάνη το ελαιόλαδο και τη μαγιά, προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει το μείγμα να δένει.
  • Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει. Τη μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε, την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μία ώρα.
  • Μόλις διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο, την απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα. Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το δενδρολίβανο και μοιράζουμε το τυρί και τις φέτες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
  • Σημ: Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και μανιτάρια σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: