ΥΛΙΚΑ
2 Κούπες αλεύρι
3/4 Κούπας κακάο
3/4 Κούπας μαργαρίνη
2 Κούπες ζάχαρη
6 Αβγά
2 Κουταλάκια του γλυκού Αμαρέτο
1 Βανίλια
1/4 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
Λίγη ζάχαρη άχνη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1 Σοκολάτα κουβερτούρα
125ml Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κούπες αλεύρι
3/4 Κούπας κακάο
3/4 Κούπας μαργαρίνη
2 Κούπες ζάχαρη
6 Αβγά
2 Κουταλάκια του γλυκού Αμαρέτο
1 Βανίλια
1/4 Κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
Λίγη ζάχαρη άχνη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1 Σοκολάτα κουβερτούρα
125ml Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε στο κάδο του μίξερ πρώτα τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά περίπου. Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα το στρώνουμε με μία σπάτουλα να είναι επίπεδο και το ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.
- Ετοιμασία για το γλάσο: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Όταν κρυώσει το κέικ το αλείφουμε με το γλάσο και όταν σταθεροποιηθεί πασπαλίζουμε το μισό με ζάχαρη άχνη για να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.
- Η συγκεκριμένη συνταγή είναι της καλής μου φίλης Ελευθερίας Τσοκάνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: