ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φετουτσίνι
500γρ. Γαρίδες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
500γρ. Ντοματίνια κομμένα στα 4
1 Σφηνάκι ούζο
Λίγο ελαιόλαδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Φετουτσίνι
500γρ. Γαρίδες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
500γρ. Ντοματίνια κομμένα στα 4
1 Σφηνάκι ούζο
Λίγο ελαιόλαδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια και το κέλυφος. Τις σοτάρουμε σ ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε και τα ντοματίνια. Τα πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα να βγάλουν τα υγρά τους, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente.
- Μόλις αρχίσει η σάλτσα να δένει, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν 1 λεπτό μαζί με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: