Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό συκωτάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 Κουταλιές σούπας ξίδι βαλσάμικο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας μέλι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο θυμάρι το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου και τα σοτάρουμε να βγάλουν τ αρώματα τους. Ρίχνουμε και τα συκωτάκια, αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει και τ έχουμε αφήσει να στραγγίσουν καλά. Τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα.
  • Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το βαλσάμικο και το μέλι και περιχύνουμε το φαγητό. Ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου. 
  • Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό για να μη μας κολλήσει.
  • Συνοδεύουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: