ΥΛΙΚΑ
500γρ. Σπαγγέτι
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 Φιλέτα αντζούγιας
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
500γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 Φλιτζάνι ροδέλες ελιάς
1/2 Φλιτζάνι κάππαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Σπαγγέτι
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 Φιλέτα αντζούγιας
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
500γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 Φλιτζάνι ροδέλες ελιάς
1/2 Φλιτζάνι κάππαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente. Στο μεταξύ, βάζουμε σ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το πολτό σκόρδου, τη καυτερή πιπεριά και τις αντζούγιες, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθούν οι αντζούγιες και ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε τις ροδέλες ελιάς, την κάππαρη και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο νερό από αυτό που βράζουν τα μακαρόνια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για ένα 5λεπτο.
- Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα παίρνουμε με μια τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: