ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλα
1 Κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
80γρ. Βούτυρο
100ml. Ελαιόλαδο
300ml. Ζωμό κρέατος
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Χυμό από 1 λεμόνι
100γρ. Αμύγδαλα ανάλατα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο γαρύφαλο τριμμένο
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Κανέλα
1 Πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κιλά αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλα
1 Κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
80γρ. Βούτυρο
100ml. Ελαιόλαδο
300ml. Ζωμό κρέατος
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Χυμό από 1 λεμόνι
100γρ. Αμύγδαλα ανάλατα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο γαρύφαλο τριμμένο
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Κανέλα
1 Πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό για 4 ώρες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Ροδίζουμε το κρέας, προσθέτοντας το μισό βούτυρο. Το σβήνουμε με το χυμό από το λεμόνι. Προσθέτουμε το ζωμό και τα καρυκεύαματα.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε το κρέας για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά.
- Μεταφέρουμε το κρέας σ ένα ταψί. Βάζουμε τα δαμάσκηνα.
- Το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και το ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει. Ροδίζουμε τα αμύγδαλα με λίγο βούτυρο σ ένα τηγάνι και γαρνίρουμε το κρέας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: