Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
1/2 Φλιτζάνι βούτυρο
4 Ώριμες ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα ζάχαρη
1/2 Κιλό κριθαράκι
125γρ. Φρέσκο βούτυρο
Τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και βάζουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τις ντομάτες αφού τις έχουμε τρίψει προηγουμένως αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου. Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε κρέας και κριθαράκι σ ένα ταψί ρίχνουμε τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 150 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: