ΥΛΙΚΑ
3 Μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
800γρ. Χυμό ντομάτας
1 Φλιτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Φύλλο δάφνης
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 Μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
800γρ. Χυμό ντομάτας
1 Φλιτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Φύλλο δάφνης
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με αλατισμένο νερό για να ξεπικρίσουν και ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το πολτό σκόρδου. Σοτάρουμε και προσθέτουμε την καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και το δαφνόφυλλο. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Και στο τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τις μελιτζάνες τις οποίες έχουμε στραγγίζει καλά. Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: