ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φιλέτο τόνου
500γρ. Μακαρόνια
1/2 Φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός από 1/2 Λεμόνι
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
600γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
2 Κουταλιές σούπας κάπαρη
2 Κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Φιλέτο τόνου
500γρ. Μακαρόνια
1/2 Φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός από 1/2 Λεμόνι
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
600γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
2 Κουταλιές σούπας κάπαρη
2 Κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το τόνο, το βάζουμε σε ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Ψήνουμε κατόπιν το ψάρι σε σχαροτήγανο με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου να σοταριστούν και προσθέτουμε τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Ξεπλένουμε καλά τη κάπαρη να φύγει το πολύ αλάτι και τη ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τον τόνο τον οποίο έχουμε κόψει σε πολύ κομμάτια και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Παίρνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: