Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΜΥΔΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
40-50 Μύδια
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 Φλιτζάνι τσαγιού ξίδι
1 Ματσάκι μαϊντανό
8 Αντζούγιες
Πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβουμε τα μύδια καλά για να βγει το χνούδι τους. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Τ αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και τα στραγγίζουμε, εάν κάποια μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο βάζουμε το πολτό σκόρδου και ρίχνουμε τα μύδια, τις αντζούγιες ψιλοκομμένες και τα βράζουμε για 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη τη κατσαρόλα. 
  • Ρίχνουμε το κρασί και το ξίδι και τα βράζουμε χωρίς το καπάκι για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το πιπέρι, αφήνουμε να πάρουν μία βράση ακόμη και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις κρυώσουν λίγο σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: