ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια ζάχαρη
1 Φλιτζάνι γάλα
4 Αβγά
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 Κιλό αλεύρι
1 Φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
1 Φλιτζάνι καρύδα
1 Φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
5 Φλιτζάνια ζάχαρη
4 Φλιτζάνια νερό
2 τεμ. Αστεροειδή γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Φλιτζάνια ζάχαρη
1 Φλιτζάνι γάλα
4 Αβγά
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 Κιλό αλεύρι
1 Φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
1 Φλιτζάνι καρύδα
1 Φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
5 Φλιτζάνια ζάχαρη
4 Φλιτζάνια νερό
2 τεμ. Αστεροειδή γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τ αβγά ολόκληρα και δουλεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το ξύσμα, το γάλα χλιαρό, το χυμό πορτοκαλιού, την καρύδα. Την τρούφα και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 55 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το γλυκάνισο για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: