Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1250γρ. Χοιρινό για τηγανιά
250γρ. Φέτα
1/2 Κιλό μανιτάρια λευκά
5 Πιπεριές πράσινες
Αλάτι
1 Ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου

Πιπέρι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο
1/2 Κιλό ντοματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και τα αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το πολτό σκόρδου να ζεσταθούν. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε έτσι ώστε να πάρει ένα όμορφο χρώμα. Το σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε τις πιπεριές κομμένες στα τέσσερα και τα μανιτάρια επίσης. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει το φαγητό αφού προηγουμένως έχουμε ρίξει αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.
  • 20 λεπτά περίπου πριν το τέλος βάζουμε τα ντοματάκια κομμένα στα 4 ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να βράσει το κρέας και να μείνει μόνο με το λάδι του.
  • Μόλις σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε τη φέτα κομμένη σε κυβάκια, κουνάμε τη κατσαρόλα για να πάει η φέτα παντού και σερβίρουμε. 
  • Εγώ το συνόδευσα με πατάτες φούρνου αλλά θα είναι εξίσου ωραίο με τηγανιτές πατάτες ή και πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: