Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά πατάτες κομμένες σε φέτες
1 Κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
1 Κιλό πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
2 Κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
Αλάτι
150γρ. Τριμμένη γραβιέρα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 Λίτρο γάλα
1/2 Φακελάκι κορν φλάουρ
2 Κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αλατίζουμε τα πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρά να πάρουν λίγο χρώμα και κατόπιν τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Εναλλακτικά αν θέλουμε να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μας μπορούμε να βάλουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και να τα ψήσουμε για λίγο στο φούρνο
  • Σ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το πολτό του σκόρδου, ρίχνουμε και τις κομμένες, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Σ ένα πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες και από πάνω στρώνουμε τα κολοκυθάκια, απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα.
  • Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. ρίχνουμε το γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο και στρώνουμε τη κρέμα πάνω από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: