Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Μαρούλι
1/2 iceberg
3 Φέτες ψωμί κομμένο σε κυβάκια
1 Φιλέτο στήθος κοτόπουλου
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλάκι γλυκού πάπρικα
Θυμάρι
2 Φιλέτα αντζούγιας
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κρόκος
Χυμό από 1 λεμόνι
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ:
  • Βάζουμε στο μούλτι τις αντζούγιες, τη μουστάρδα, τον κρόκο και το λεμόνι. Χτυπάμε καλά και ρίχνουμε το λάδι σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς να δέσει η σάλτσα.
  • Πλένουμε καλά το μαρούλι και το iceberg και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
  • Αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και λίγο θυμάρι και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο γύρω στα 5 λεπτά από κάθε πλευρά να κάνει κρούστα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, το πολτό σκόρδου και λίγο θυμάρι και ρίχνουμε τα κυβάκια του ψωμιού. Τα αφήνουμε να ροδίσουν και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα καθώς και το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: