ΥΛΙΚΑ
5 Κουταλιές σούπας κακάο
1 Ποτήρι νερού ζάχαρη
125γρ. Βούτυρο
1 1/2 Ποτήρι νερού γάλα φρέσκο
6 Κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
1 Ποτήρι νερό
2 Πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 Ερμόλ
1 Κουτί γάλα ζαχαρούχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 Κουταλιές σούπας κακάο
1 Ποτήρι νερού ζάχαρη
125γρ. Βούτυρο
1 1/2 Ποτήρι νερού γάλα φρέσκο
6 Κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
1 Ποτήρι νερό
2 Πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 Ερμόλ
1 Κουτί γάλα ζαχαρούχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι ν αρχίσει να πήζει η κρέμα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
- Κόβουμε τα μπισκότα στα 4 τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τη κρέμα που ετοιμάσαμε και τα ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το ερμόλ με το ζαχαρούχο και φτιάχνουμε τη σαντιγί.
- Σε ένα σκεύος βάζουμε το μείγμα κρέμας με τα μπισκότα το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και από πάνω στρώνουμε τα σαντιγί. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη κουβερτούρα ή κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το κόψουμε για να σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: