Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
200γρ. Καβουρόψιχα
3 Αβγά βρασμένα
1 Καρότο τριμμένο
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
Χυμό 1/2 λεμονιού
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, να γίνουν al dente. Κόβουμε τα αβγά στη μέση και χωρίζουμε τους κρόκους από τ ασπράδια. Ψιλοκόβουμε τ ασπράδια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το καρότο, τα κρεμμυδάκια και την καβουρόψιχα, αφού πρώτα την έχουμε χωρίσει σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  • Βάζουμε τους κρόκους σ ένα βαθύ πιάτο και τους λιώνουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με σύρμα για να δέσει το μείγμα. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: