ΥΛΙΚΑ
200γρ. Φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 Αβγό
1 Ασπράδι αβγού
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
1/2 Κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
130γρ. Αλεύρι
150ml. Νερό
Αλάτι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
200γρ. Φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 Αβγό
1 Ασπράδι αβγού
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
1/2 Κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
130γρ. Αλεύρι
150ml. Νερό
Αλάτι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φιλέτο του μπακαλιάρου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβγό, το ασπράδι, το αλεύρι, τη σόδα, το νερό και του κουρκουμά.
- Προσθέτουμε το μπακαλιάρο, το μαϊντανό, το πολτό σκόρδου και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και με δύο κουτάλια σχηματίζουμε μπουκίτσες από το μείγμα, τις τηγανίζουμε με το χρώμα τους να γίνει χρυσαφένιο και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: