ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
100ml. Γάλα
1 Φέτα ψωμί
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Αβγό
2 Κρεμμύδια τριμμένα
Λίγο μαϊντανό
1/2 Κιλό κιμά μοσχαρίσι
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ελαιόλαδο
2 Κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καρότο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 Ποτήρι κόκκινο κρασί
250γρ. Ντομάτες περασμένες στο τρίφτη
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
100ml. Γάλα
1 Φέτα ψωμί
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Αβγό
2 Κρεμμύδια τριμμένα
Λίγο μαϊντανό
1/2 Κιλό κιμά μοσχαρίσι
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ελαιόλαδο
2 Κουταλάκια γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καρότο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 Ποτήρι κόκκινο κρασί
250γρ. Ντομάτες περασμένες στο τρίφτη
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα.
- Χτυπάμε το αβγό, στύβουμε το ψωμί και το διαλύουμε σε μια λεκάνη προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Φτιάχνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το πολτό σκόρδου, τα κρεμμύδια και το καρότο που έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες. Προσθέτουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και το κρασί.
- Όταν το κρασί μειωθεί αρκετά, προσθέτουμε τη ντομάτα και το μπούκοβο. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: