ΥΛΙΚΑ
600γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
400γρ. Κιμά χοιρινό
6 Φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
2 Κρεμμύδια τριμμένα
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 Αβγά
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Ντομάτα τριμμένη
Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
600γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
400γρ. Κιμά χοιρινό
6 Φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
2 Κρεμμύδια τριμμένα
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 Αβγά
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Ντομάτα τριμμένη
Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το γάλα και το αφήνουμε για 20 λεπτά να μουσκέψει καλά. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι να ροδίσει και να βγάλει το άρωμα του. Στη συνέχεια, το ρίχνουμε μαζί με το λάδι σε μία λεκάνη.
- Στην ίδια λεκάνη βάζουμε τους δύο κιμάδες και ανακατεύουμε ν αναμιχθούν. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, στύβουμε το περιττό γάλα και θρυμματίζουμε την ψίχα μέσα στο μείγμα του κιμά. Προσθέτουμε τα αβγά, τη μουστάρδα, την ντομάτα, το δυόσμο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια. Κάνουμε απαλές κινήσεις, διατηρώντας το μείγμα αφράτο και στο τέλος ρίχνουμε και το ξίδι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια και πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια. Τα λαδώνουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά να ροδίσουν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: