- 300γρ. Κουβερτούρα
- 100γρ. Βούτυρο
- 6 Ασπράδια
- 6 Κρόκοι
- 8 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με το ξύσμα και ενσωματώνουμε σιγά σιγά τη λιωμένη κουβερτούρα χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύοντας σιγά σιγά με σπάτουλα προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα. Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: