Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 Κιλό αλεύρι
  • 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 Βανίλιες
  • 2 Αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα ρίχνουμε λίγο λίγο στο μπολ, ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μη κολλάει στα δάχτυλα.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: