Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

ΚΡΙΘΑΡΩΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κονσέρβα μανιτάρια
  • 500γρ. Κριθαράκι
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 Σφηνάκι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπούκοβο
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Ελαιόλαδο
  • Ζεστό νερό
  • 1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 Κύβο λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Διαλύουμε τον κύβο στο ζεστό νερό και ρίχνουμε από λίγο κάθε φορά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μπαχαρικά.
  • Κάθε φορά που στεγνώνει το κριθαράκι συμπληρώνουμε από το ζεστό νερό μέχρι να είναι έτοιμο. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, ανακατεύουμε να πάει παντού και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: