- 350γρ. Αλεύρι
- 250γρ. Μαγιά
- 1 Κρεμμύδι τριμμένο
- 2 Αβγά
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200γρ. Ανάμεικτα τυριά τριμμένα
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά και προσθέτουμε τα τυριά και τον μαϊντανό. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά σούπας λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι και το χλιαρό νερό.
- Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε για μία ώρα σκεπασμένη τη ζύμη να φουσκώσει.
- Πλάθουμε 10-12 ψωμάκια και τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφού την έχουμε λαδώσει πρώτα. Τα αλείφουμε και λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: