Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 3/4 Φλιτζανιού τσαγιού μαργαρίνη
  • 1/4 Φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 Φλιτζανιού τσαγιού γιαούρτι
  • 1/4 Φλιτζανιού τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 5 Αβγά
  • 3 Φλιτζάνι τσαγιού τσαγιού αλεύρι
  • 1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 Βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • Φλούδα από 1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα, τους κρόκους, και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τη βανίλια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη βάζουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το τρυπάμε και ρίχνουμε το σιρόπι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: