Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΠΡΕΖΕ

 ΥΛΙΚΑ

  • 800γρ. Φιλέτο κοτόπουλου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • Μπούκοβο
  • Βασιλικό
  • 2 Κουταλιές σούπας κέτσαπ
  • Θυμάρι
  • 300γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 3 Κουταλιές σούπας ξίδι βαλσάμικο
  • 1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 Κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 200γρ. Μοτσαρέλα φρέσκια κομμένη σε κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα ντοματίνια και το βασιλικό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα στο πυρίμαχο με το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: