Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΣΑΜΑΛΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 2 Φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 Κουταλάκι γλυκού μαστίχα
  • 3 Φλιτζάνια τσαγιού ανθρακούχο νερό
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 4 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 3 1/2 Φλιτζάνια τσαγιού νερού
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 Ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε τα δύο σιμιγδάλια και το μπέικιν. Χτυπάμε τη μαστίχα με τη ζάχαρη και τη βάζουμε στο μείγμα με το σιμιγδάλι. 
  • Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και το αφήνουμε για 2 ώρες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. 
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: