ΥΛΙΚΑ
- 2 Φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 Κουταλάκι γλυκού μαστίχα
- 3 Φλιτζάνια τσαγιού ανθρακούχο νερό
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 4 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 3 1/2 Φλιτζάνια τσαγιού νερού
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 Ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε τα δύο σιμιγδάλια και το μπέικιν. Χτυπάμε τη μαστίχα με τη ζάχαρη και τη βάζουμε στο μείγμα με το σιμιγδάλι.
- Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και το αφήνουμε για 2 ώρες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε στο κρύο γλυκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: