Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 Λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 80γρ. Βούτυρο
  • 250γρ. Αρμπόριο
  • 40ml. Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150ml. Λευκό κρασί
  • 100γρ. Παρμεζάνα
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Δεντρολίβανο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και ανακατεύουμε. 
  • Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό ανακατεύοντας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός.
  • Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό και αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: