Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία
  • 500γρ. Ζάχαρη
  • 4 Αβγά
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 1 Κουταλάκι γλυκού σόδα 
  • 2 Βανίλιες
  • 2 Πρέζες μαστίχα
  • 2 Πρέζες αλάτι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1350γρ. Αλεύρι
  • 1/2 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΙΨΗ
  • 2 Κρόκους αβγών
  • 5 Κουταλιές σούπας νερό
  • 1 Κουταλιά σούπα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα και τη βανίλια.
  • Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στο μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στο κάδο. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και πλάθουμε τα κουλουράκια.
  • Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε και στρώσει με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το μείγμα κρόκου, νερού και ζάχαρης. Ψήνουμε για 25 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: