Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

ΛΑΔΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 3 Φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3 Φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 Κιλό αλεύρι
  • 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
  • Κανέλα
  • Αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το σιρόπι λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί, ρίχνουμε και την κανέλα. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί, χαράζουμε σε κομμάτια και στο κέντρο από κάθε κομμάτι βάζουμε ένα αμύγδαλο, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: