Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ. Κουβερτούρα
  • 150γρ. Κουβερτούρα γάλακτος
  • 200ml. Γάλα
  • 60γρ. Σκόνη γάλακτος
  • 1 Κουταλιά σούπας γλυκόζη
  • 150γρ. Φουντούκια
  • 50γρ. Αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Απλώνουμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη γλυκόζη, το γάλα και τη σκόνη γάλακτος, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Θρυμματίζουμε στο πολυμίξερ τους ξηρούς καρπούς.
  • Σε μεπν μαρί λιώνουμε τις δύο κουβερτούρες.
  • Χτυπάμε τις λιωμένες κουβερτούρες με τους ξηρούς καρπούς. και προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή κρέμα, την μοιράζουμε σε μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: