Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια

  • 500γρ. Κατσίκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 Κρεμμύδι
  • 2 Καρότα
  • 1 Κλωνάρι σέλινο
  • 2 Φύλλα δάφνης
  • 2 Γαρίφαλα
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 Αβγά
  • 150γρ. Ρύζι Καρολίνα
  • 150γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 Πακέτο χωριάτικα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κρέατα, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το γαρίφαλο και τα φύλλα δάφνης. Βάζουμε νερό να τα σκεπάζει και τα βάζουμε να βράσουν. Αφαιρούμε τον αφρό που θα σχηματιστεί και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά.
  • Τα σουρώνουμε και κρατάμε το κρέας σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πολτό σκόρδου με το κρέας. Προσθέτουμε το θυμάρι και ένα ποτήρι νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί και τα λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά. Χαράζουμε την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: