- 2 Φύλλα σφολιάτας
- 1/2 Κιλό διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
- 200γρ. Ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
- 1 Αβγό
- ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- 100γρ. Βούτυρο
- 100γρ. Αλεύρι
- 400ml. Γάλα
- 300ml. Κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το γάλα και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Απλώνουμε τη μισή κρέμα και από πάνω το μισό τυρί και το μισό ζαμπόν. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και το υπόλοιπο τυρί και ζαμπόν. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες που περισσεύουν προς τα μέσα και με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια. Απλώνουμε το αβγό χτυπημένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020
ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: