- 550γρ. Βούτυρο
- 3 Αβγά
- 200γρ, Ζάχαρη
- 200γρ. Άχνη
- 3 Βανίλιες
- 1 Σφνηνάκι κονιάκ
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- 2 Φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 300γρ. Αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
- 500γρ. Αμύγδαλα σκόνη
- 300γρ. Φουντούκια ψιλοκομμένα
- 2,3 Κιλά αλεύρι
- Άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 10 λεπτά το λιγότερο.
- Προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την άχνη, τη σόδα, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού. Τα χτυπάμε πολύ καλά. Ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη, τα φουντούκια και τα αμύγδαλα, συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικιν και λίγο λίγο τα αλεύρι μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν τους τοποθετούμε σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: