Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • Χοιρινό ένα κομμάτι περίπου 2 κιλά
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • 2 Κυδώνια
  • 500ml. Λευκό κρασί
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • 4-5 Κόκκους μπαχάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί, βάζουμε το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι και τα κυδώνια κομμένα σε φέτες. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 1/2 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: