Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 ΥΛΙΚΑ

250γρ. Μαργαρίνη

6 Αβγά

1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

8 Κουταλιές σούπας νερό

Χυμό από 1/2 λεμόνι

1 Σφηνάκι κονιάκ

4 Κουταλιές σούπας κακάο

1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 1/2 Φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο, το χυμό λεμονιού και το κονιάκ. Ανακατεύουμε να λιώσουν και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το μείγμα στο ψυγείο. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα του κακάο που έχει κρυώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το περιχύνουμε με το μείγμα κακάο που είχαμε κρατήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: