- 1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
- 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Περίπου 20 δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 500γρ. Μαυροδάφνη
- 500ml. Χυμό ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Θυμάρι
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα δαμάσκηνα με το κρασί σε ένα μπολ.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
- Ρίχνουμε το κρασί και το χυμό ντομάτας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
- Κρατάμε 5 δαμάσκηνα και τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στο φαγητό.
- Τα δαμάσκηνα που κρατήσαμε τα βάζουμε στο multi με μισό ποτήρι νερό και μία κουτάλα από τη σάλτσα του φαγητού τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Συνοδεύουμε με πουρέ γλυκοπατάτας ή ρύζι.
Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΥΛΙΚΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: