Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

125γρ. Αλεύρι

60γρ. Ζάχαρη

1 Αβγό

50γρ. Κακάο

100γρ. Λιωμένη κουβερτούρα

50γρ. Βούτυρο λιωμένο

125ml. Γάλα

2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 Βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

180γρ. Ζάχαρη

50γρ. Κακάο

250ml.Βραστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 20 εκ.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν και τη βανίλια.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το γάλα, τη κουβερτούρα και το αβγό. Ενώνουμε τα δύο μείγματα, ανακατεύουμε καλά και το απλώνουμε στο ταψί.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά για το σιρόπι και το ρίχνουμε σιγά σιγά με κουτάλα στο γλυκό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: