Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΚΙΜΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Ταλιατέλες
  • 500γρ. Κιμά
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
  • Ρίγανη
  • 1 Κουταλιά σούπας τσίλι σος
  • 250ml. Χυμό ντομάτας
  • 1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 250ml. Κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. Τριμμένο τυρί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη τσίλι σος, αλάτι και πιπέρι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και 1 ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη. Βάζουμε τις ταλιατέλες και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε πολύ καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: