Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

 ΥΛΙΚΑ

1 1/2 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες

1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 Κουταλιές σούπας μουστάρδα

1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου

Θυμάρι

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

Χυμό από 3 λεμόνια

500γρ. Πατάτες χοντροκομμένες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μεταφέρουμε το φαγητό στη γάστρα. Βάζουμε ένα ποτήρι νερό.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις πατάτες. Ψήνουμε με κλειστή τη γάστρα στους 170 βαθμούς για 2 ώρες.
  • Τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες και τις προσθέτουμε στη γάστρα. Ψήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: