Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

 ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο φύλλο κανταϊφι

300γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη


300γρ. Κασέρι, τριμμένο

200γρ. Βούτυρο λιωμένο

Αλάτι

Πιπέρι

500ml. Γάλα

100ml. Κρέμα γάλακτος

2 Αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξένουμε το κανταϊφι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά φορώντας γάντια.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλατοπιπερώνουμε, τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
  • Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το μισό κανταϊφι.
  • Στρώνουμε τα τυριά και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα γάλακτος και βάζουμε την πίτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει πριν κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: