ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κανταϊφι
300γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300γρ. Κασέρι, τριμμένο
200γρ. Βούτυρο λιωμένο
Αλάτι
Πιπέρι
500ml. Γάλα
100ml. Κρέμα γάλακτος
2 Αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξένουμε το κανταϊφι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά φορώντας γάντια.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλατοπιπερώνουμε, τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το μισό κανταϊφι.
- Στρώνουμε τα τυριά και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι.
- Περιχύνουμε με το μείγμα γάλακτος και βάζουμε την πίτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει πριν κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: