Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο

500γρ. Μακαρόνια

200γρ. Φέτα τριμμένη

200γρ. Γραβιέρα τριμμένη


1 1/2 Λίτρο γάλα

3 Κουταλιές σούπας αλεύρι

2 Κουταλιές σούπας βούτυρο

3 Αβγά

Αλάτι

Πιπέρι

1 Πρέζα μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα να πάρει χρώμα και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. 
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ τα μακαρόνια και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. 
  • Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα. 
  • Με μαχαίρι κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: