Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο


2 Πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες

2 Πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες

250γρ. Μανιτάρια σε φέτες

1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια

Ελαιόλαδο

1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο χρειάζεται να μισοσκεπαστεί το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά ή και παραπάνω αν χρειαστεί να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι μπασμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: