ΥΛΙΚΑ
750γρ. Γαρίδες καθαρισμένες
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Μπούκοβο
500γρ. Κριθαράκι μέτριο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε το πολτό σκόρδου και το μπούκοβο να βγάλουν το άρωμα τους. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε να αλλάξουν χρώμα.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται να σκεπαστεί το κριθαράκι.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανά διαστήματα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό όταν χρειάζεται μέχρι να ετοιμαστεί το κριθαράκι. Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
- Όταν κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε 2-3 κομματάκια βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: