ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φύλλο κανταϊφι
100γρ. Καρύδια τριμμένα
250γρ. Αμύγδαλα τριμμένα
250γρ. Βούτυρο λιωμένο
Κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
600γρ. Ζάχαρη
400ml. Νερό
50γρ. Γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς με την κανέλα. Ανοίγουμε το φύλλο και το ξάνουμε.
- Παίρνουμε τούφες από το φύλλο και στη μία άκρη βάζουμε μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολάκια και μαζεύουμε τις άκρες προς τα μέσα. Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί.
- Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 3 λεπτά. Περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το χλιαρό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: