Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μακαρόνια για παστίτσιο
250γρ. Κιμάς σόγιας
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/ Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κιλό πατάτες
Τριμμένη φρυγανιά
Μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το κιμά σόγιας σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό. Το αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα στρώνουμε σε ένα ταψί.
  • Στραγγίζουμε το κιμά σόγιας και το στύβουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου βάζουμε και το πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε για 20-30 λεπτά να πιει όλα τα υγρά και να μείνει στεγνός. Τον στρώνουμε επάνω από τα μακαρόνια.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα 4 και τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και τις πιέζουμε μ ένα πιρούνι ή με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές. Βάζουμε μία κουταλιά μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το πουρέ επάνω από το φαγητό. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: